profesorul Valeriu Cușnir

La mulți ani profesorului Valeriu Cușnir!

Published: 07.09.2024

Valeriu CușnirÎn numele comunității Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, adresăm sincere felicitări profesorului universitar Valeriu Cușnir, cu prilejul frumoasei aniversări, dorindu-i urări de bine și prosperitate, mulți ani sănătoși și viguroși.

Voința, cutezanța, spiritul de inițiativă și tactul pedagogic i-au asigurat respectul și autoritatea printre discipoli și colegii de breaslă, în comunitatea universitară și cea medicală. Doctor prin vocație, numele Domniei sale se înscrie în lista personalităților notorii ale medicinei autohtone, care contribuie substanțial la dezvoltarea oftalmologiei și optometriei în țara noastră, la instruirea studenților, medicilor rezidenți și la perfecționarea continuă a specialiștilor din domeniu.

Parcursul Domniei sale profesional reprezintă un reper de inspirație și motivare a tinerilor care doresc să vă urmeze exemplul: profesor universitar, medic oftalmolog, ilustru cercetător și inventator, fost șef al Catedrei de oftalmologie și optometrie, al Cursului de educaţie continuă a medicilor oftalmologi, director al Clinicii de Oftalmologie nr. 2 în cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu”. 

Totodată, de-a lungul anilor profesorul Cușnir acumulat un palmares impresionant de peste 560 de publicații ce includ: 15 monografii și lucrări didactice, 79 de articole științifice, 6 ghiduri în domeniul oftalmologiei, 4 protocoale clinice naționale, 119 teze la forumuri științifice internaționale, 67 de teze la manifestări științifice naționale cu participare internațională, 160 de teze la conferințe științifice naționale. Sunteți autorul a 97 de inovații, inclusiv 11 brevete de invenție, multe dintre acestea fiind apreciate cu medalii de aur și argint în cadrul expoziţiilor și saloanelor de inventică naţionale și internaţionale. 

Inestimabil este și aportul la instruirea cadrelor științifico-didactice de înaltă calificare, reușind până în prezent să îndrume cinci discipoli în susținerea tezei de doctor în științe medicale.

Pentru merite deosebite și activitate prodigioasă în domeniul medicinei și a învățământului superior medical a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”, medaliile „Nicolae Testemiţanu” și „Dimitrie Cantemir”.

Cu ocazia celebrării a 70 de ani de la naștere, exprimăm distinsului profesor înaltă apreciere și recunoștință pentru devotament și activitate multilaterală, contribuție la dezvoltarea educației și cercetării medicale, formarea a zeci de generații de specialiști, fortificarea sistemului național de sănătate și promovarea imaginii Almei Mater. Îi dorim multă sănătate, pace și liniște sufletească, energie și noi forțe creatoare, realizări profesionale remarcabile și împliniri personale, bucurii și bunăstare alături de oamenii dragi!

La mulți ani binecuvântați!

profesorul Valeriu Cușnir
usmf
universitate
felicitare
profesor Valeriu Cușnir

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii