Greta Bălan

La mulți ani conferențiarului universitar Greta Bălan!

Publicat: 06.09.2023

Greta BălanComunitatea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova felicită cordial conferențiarul universitar Greta Bălan cu prilejul frumosului jubileu, adresându-i urări de sănătate, mulți ani prosperi, voință și perseverență pentru realizarea aspirațiilor și proiectelor grandioase.

Exprimăm înaltă considerație și apreciere pentru profesionalismul, onestitatea și responsabilitatea Domniei Sale în activitatea pe care o desfășoară, în special în misiunea nobilă de a oferi cunoștințe viitorilor medici și farmaciști și suport tinerilor cercetători.

Doamna Greta Bălan reprezintă o figură de referință în educația medicală, reușind să transpună în lumea academică nu doar cunoștințe teoretice, dar și valori, precum dedicarea, pasiunea și angajamentul. Parcursul profesional didactico-științific este unul ascendent, marcat de o serie de alegeri asumate și pași strategici, dar și de o viziune profundă asupra domeniului sănătății. Începând cu anul 1992 călătorește impresionant și inspirațional prin lumea cunoașterii, având ca destinație nu doar acumularea de informații, dar și transformarea acestora în acțiuni concrete pentru binele societății.

Activitatea doamnei Bălan în calitate de asistent universitar, ulterior de conferențiar universitar la Catedra de microbiologie și imunologie, iar în prezent - șefa Disciplinei de microbiologie și imunologie în cadrul Departamentului Medicină Preventivă, atestă nivelul înalt de pregătire pedagogică și devotamentul față de profesie. Doamna conferențiar se dedică în mod constant formării generațiilor viitoare de medici, stomatologi și farmaciști punând un accent deosebit pe implementarea metodelor inovative de predare, învățare și evaluare.

Pasiunea pentru medicina preventivă și sănătatea publică își găsește rădăcinile într-un set de valori umane: empatie, respect și dorința de a îmbunătăți starea de bine a comunității. În calitate de cercetător, se implică activ în dezvoltarea și evaluarea metodelor rapide de diagnosticare în medicină. Teza de doctor și cea de doctor habilitat în științe medicale, precum și cele aproximativ 200 de lucrări științifice și didactice publicate, demonstrează perspicacitatea deosebită în rezolvarea problemelor complexe din domeniu. Doamna conferențiar a contribuit la cercetarea profundă a microorganismelor și a imunității umane - lucru esențial în era modernă, unde infecțiile și rezistența la antibiotice au devenit probleme acute.

Pentru discipoli, Domnia Sa este un model de etică profesională și dedicare față de cunoaștere, un exemplu elocvent că educația nu este doar o acumulare de date și procedee, ci o aventură intelectuală ce presupune un angajament continuu pentru dezvoltare și inovare.

Cu prilejul frumosului jubileu, îi dorim multă sănătate, armonie și bunăstare, energie creatoare, curaj şi putere pentru realizarea proiectelor de viitor, bucurii și împliniri alături de oamenii dragi. Suntem onorați de faptul Domnia Sa face parte din echipa USMF „Nicolae Testemițanu”!

La mulți ani prosperi!

Greta Bălan