La mulți ani profesorului Ghenadie Curocichin!
- 1 просмотр
Comunitatea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova adresează cordiale felicitări și sincere urări de bine cu prilejul frumoasei aniversări profesorui universitar Ghenadie Curocichin, dorindu-i multă sănătate, pace și liniște sufletească, prosperitate şi satisfacţie de la munca nobilă pe care o desfășoară.
Profesionalismul, responsabilitatea și corectitudinea manifestate în procesul de formare a cadrelor medicale și contribuția nemijlocită la dezvoltarea medicinei de familie, a științelor medicale și a sistemului național de sănătate sunt doar câteva elemente distinctive ce îl fac remarcabil.
Itinerarul său profesional este legat de Alma Mater, unde s-a format ca medic specialist și a crescut de la asistent universitar la Catedra de medicină internă-semiologie, conferențiar universitar și profesor universitar la Catedra de medicină de familie, șef al Laboratorului de genetică, până la șef al Departamentului Știință și șef al Catedrei de medicină de familie. Printre cele mai importante realizări în activitatea sa metodică și didactică au fost: elaborarea programului de instruire a medicilor de familie prin rezidențiat, a programului Medicină de familie în cadrul specializării medicilor de la asistența primară, a programului de cursuri și seminare la ciclul de perfecționare a medicilor de familie în contextul implementării conceptului de educație medicală continuă ș.a.
Impresionante sunt studiile științifice pe care le-a realizat în domeniul geneticii hipertensiunii arteriale. În 1992 a susținut teza de doctor în științe medicale cu tema „Sistemul complementar şi unii markeri imunogenetici în boala hipertonică” la Institutul Unional de Cardiologie Clinică „Aleksandr Miasnikov” din cadrul Academiei de Științe Medicale din or. Moscova, iar în 2004 – cea de doctor habilitat în științe medicale. Palmaresul său științific este constituit din peste 130 de lucrări științifice în publicații naționale și internaționale, inclusiv 10 protocoale clinice, 16 compendii, 2 ghiduri metodologice, 4 brevete de invenție ș.a.
Grație experienței multilaterale și cunoștințelor vaste Dumnealui este cooptat să exercite numeroase atribuții în calitate de: șef al Secției relații externe la Ministerul Sănătății (MS), specialist principal în domeniul Medicina de familie și președinte al Comisiei de specialitate, precum și cea de vicepreședinte al Consiliului de Experți al MS, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Republica Moldova, membru al Consiliului de administrație al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, expert al Băncii Mondiale și al Organizației Mondiale a Sănătății, membru al Consiliului de guvernare al Centrului Internațional de Inginerie Genetică și Biotehnologii, reprezentant național al Consorțiului Comisiei Europene ICPerMed în Medicina personalizată și multe altele.
Pentru contribuția valoroasă la dezvoltarea învățământului superior medical și farmaceutic, științei și practicii medicale, aportul substanțial în procesul de pregătire profesională a medicilor și farmaciștilor, Ghenadie Curocichin a fost apreciat de către Guvernul Republicii Moldova cu „Ordinul de Onoare”, cu Medalia „Nicolae Milescu Spătaru” a Academiei de Științe a Moldovei și Medalia aniversară a USMF „Nicolae Testemițanu” - 75 de ani de calitate, excelență, performanță.
Cu prilejul frumoasei aniversări, exprimăm Domnului Ghenadie Curocichin înaltă apreciere și recunoștință pentru profesionalismul și munca depusă în modernizarea instruirii medicale, dezvoltarea științelor medicale, sporirea calității serviciilor de asistență medicală și pentru promovarea Almei Mater în țară și peste hotare. Îi urăm multă sănătate, pace și liniște sufletească, putere și energie creatoare pentru realizarea aspirațiilor, să se bucure de respect din partea colegilor, discipolilor și a pacienților, noi realizări profesionale și împliniri alături de oamenii dragi.
La mulți ani prodigioși!
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii